Scroll Top
Antonio Serrano, foto 1

L'artista superlatiu de l'harmònica cromàtica. Una combinació màgica de virtuosisme i inspiració que captiva tots els públics. A més de dominar discos de jazz, música clàssica, tango o pop, és el primer a introduir l'harmònica en el flamenc, consolidant aquesta innovació formant part del grup de Paco de Lucía.

Per a la present edició del festival, Antonio Serrano ens ofereix un repertori de Blues, Swing i Ragtime que mostra una faceta inusual de l'harmònica cromàtica. Un espectacle únic per gaudir d'un dels millors músics del nostre temps.

Masterclass:

En aquesta sessió, Antonio Serrano compartirà els seus coneixements tècnics i expressius de l'harmònica cromàtica, donant metodologia i eines per millorar des de qualsevol nivell.

stéphane laidet, foto 1

Va trencar motlles potenciant el paper de l'harmònica en grans formacions com el grup ”Color Humano” amb un fort impacte a Espanya i al llatí. Amèrica als anys noranta. La gran tècnica melòdica, el joc d'octaves i el seu coneixement de la percussió determinen un estil sorprenent i singular. Músic i productor de la companyia internacional “Teatro de los Sentidos” crea espectacles sensorials on la música ens acompanya dolçament com una banda sonora. Ara presenta el disc ”À l'oreille” amb el conjunt ”Le Petit Comité”, músics i actors que, amb les seves composicions tenyides de curiositat i joc, ens porten en un viatge amb ritmes illencs, ritmes de serres llunyanes i sons flamencs de les àrides terres andaluses.

Masterclass

Amb exemples pràctics, analitzarem les relacions entre modes de gran escala i estils musicals com el flamenc, la música llatina o el folk americà i aprendrem ritmes on l'harmònica pot tenir un paper interessant.

 

Juraj Schweigert, foto 1

Un referent de la nova generació d'intèrprets prodigiosos. Va començar de jove en bandes de rock i blues, i aviat va obrir el seu camp musical tocant amb artistes de jazz o col·laborant amb l'Orquestra Filharmònica d'Eslovàquia.

El seu darrer àlbum Spin-Off mostra aquesta versatilitat amb melodies originals i innovadores. Fusionant el blues amb elegància i sofisticació. També és un prolífic creador de material didàctic a Internet i les seves classes magistrals tenen seguidors a tot el món.

mingo balaguer, foto 1

Més de 30 anys dalt dels escenaris i 17 àlbums publicats, avalen la seva experiència com a harmònic i cantant de blues, no només al nostre país, sinó més enllà. les nostres fronteres.

A més d'estar involucrat en molts projectes musicals, fa molts anys que treballa com a músic autònom, treballant amb els músics de blues més prestigiosos de l'escena nacional i internacional, tocant al blues. festivals i esdeveniments a països com els Estats Units, Alemanya, França, Indonèsia, Geòrgia, Luxemburg, Portugal i Sofia, entre d'altres.

Masterclass

L'harmònica amplificada crea el vostre propi so. Aprenem a utilitzar diferents micròfons, amplificadors, pedals i accessoris.

Capaç de portar l'harmònica a límits sorprenents, Joan Pau Cumellas és un dels intèrprets més destacats d'Espanya. Apassionat d'aquest instrument, explora les seves possibilitats en estils com el blues, el jazz o el bluegrass amb una versatilitat única, amb 12 àlbums publicats i presents en més de 80 enregistraments més. També escoltem la seva harmònica en anuncis i bandes sonores.

Masterclass

Tècniques per millorar la fluïdesa amb l'instrument. Jugant amb ritmes que imiten el so dels trens de vapor i copiant idees d'altres instruments per enriquir el nostre fraseig.

Un dels harmonicistes més actius d'Alemanya i que actua sovint per Europa amb artistes de blues. Combina harmònica i natura en els seus cursos ''Outdoorharp' on, a més de tocar, els participants milloren la seva salut pulmonar i respiratòria. És un profund coneixedor de la història d'aquest petit instrument i ha dut el Museu Alemany de l'harmònica de gira per tot el món en diferents exposicions.

Masterclass
La història de l'harmònica explicada per un dels experts mundials. Els orígens, els inventors, els models, les anècdotes i les curiositats d'aquest fantàstic instrument. Una sessió amena i oberta a tothom. Amb música, imatges i performance en directe.

Holger HoBo Daub Web: https://100000km.de
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masterclass

DE LA “RESPIRACIÓ DE FOC’S CHASE” A LA RESPIRACIÓ CIRCULAR

Quina relació tenen pràctiques com el ioga o el tai-chi amb tocar l’harmònica? Hi ha similituds entre el pranaiama i els ritmes que fem amb l’harmònica? Aquest taller és per explorar com respirem quan toquem l’harmònica, les postures que adoptem a l’hora de tocar y la importància que té el diafragma per millorar el control de la respiració. Compararem tècniques com el kapalabhati, o respiració de foc, amb el fox chase i les imitacions de tren i, finalment, analitzarem com el procés d’aprenentatge de tècniques més complicades com la respiració circular ens poden ajudar a tenir més consciència de la manera com respirem a l’hora de tocar l’harmònica.

caCatalà